onsdag den 13. oktober 2010

Cille, Thomas, Azada og Arda: Sharialovgivning og menneskerettigheder

PROBLEMSTILLINGER:
- Hvorledes forholder Sharialovgivningen og menneskerettighederne sig til hinanden samt hvordan er disse implementeret i hver deres udøvende samfund?

- Hvad er Sharialovgivningen opstået på baggrund af, og hvilken betydning har dette for de forskellige fortolkningsmuligheder af denne lovgivning?

- Hvordan afspejler Cairo-erklæringen og menneskerettighederne hver deres ophavssituation?

Oversigt over teori og metoder

Diskursanalyse: Sharialovgivningen, ud fra sproget kigger man på dette samfunds klassifikationer og holdninger

Religionssociologisk analyse: religiøse fællesskaber organisering og placering i samfundet og religiøse personers livssyn og holdninger, tekstens logik og klassifikation af verden,

Kildekritik

Kvalitativ metode

Komparativ metode, modsætningspar: islam-vesten, muslimsk samfund-sekularisering

Teori: religionsbegreber
- Idealer
- Etik
- Sekularisering
- Socialkonstruktivisme

2 kommentarer:

  1. Der mangler en overordnet problemformulering - en paraply der dækker jeres ellers udmærkede problemstillinger. Dog bevæger de sig alle på nogenlunde samme taksonomiske niveau - der mangler noget vurdering og diskussion ( omend det er tilstede i halerne på de to første spørgsmål). I det sidste bør i indsætte "kulturelt" før ophavssituation.

    Jeg har svært ved at komme med indsigelser til jeres metode og teori. Det ser umiddelbart fint ud, men kan og bør I anvende dem alle sammen?
    I bør derfor tilkoble konkret litteratur til de fremsatte metoder.
    Desuden mangler der inddragelse af videnskabsteori.

    Diskursanalysen handler også om hvilke betydninger, der tillægges bestemte ord - og hvordan afspejler det kulturen/tiden?

    SvarSlet
  2. Jeg kan erklære mig enig med MH vedrørende problemformuleringen og problemstillingerne. Jeg tror ikke det er en diskursanalyse I vil lave med shariateksterne, men en hermeneutisk tolkning, til gengæld ville det være spændende hvis I lavede en form for diskursanalyse (begrebs og indholdsanalyse) som baggrund for komparationen af cairoerklæringen og menneskerettighederne:-)
    I har fat i nogle gode problemstillinger og et meget komplekst problemfelt, glæder mig til at se hvordan det kommer til at udvikle sig...
    Ses i morgen PA

    SvarSlet